Компаніївка
Переглядів: 339

Які захворювання чекають нас у звичайній воді

voda

 

Старий водогін, відсутність фільтрів для води, ігнорування попереджень фахівців, недотримання правил особистої гігієни і обробки продуктів тощо.

Так які захворювання (крім розладу шлунку) передаються через воду?

Найпоширеніші з них це:

Аскаридоз – паразит аскарида може потрапити в кишечник разом з нефільтрованою водою. При цьому спостерігається загальна алергізація організму, особливо небезпечна для дітей.

Ботулізм – це одне з найнебезпечніших інфекційних захворювань, що вражають нервову систему і викликають параліч. Бактерії можуть потрапити в організм через недостатньо оброблені продукти харчування, в т.ч. і з водою.

Анемія – мало хто знає, що це захворювання може виникати внаслідок  отруєння свинцевими відходами, що знаходяться в неочищеній воді.

Холера – може виникати через  відсутність адекватних систем каналізації.

Тиф – збірна назва цілого ряду інфекційних захворювань, які викликають інтоксикацію організму, деякі збудники тифу відмінно себе почувають і розмножуються у воді.

Кампілобактеріоз – гостра кишкова інфекція, що викликає загальну інтоксикацію організму. Збудники захворювання передаються тваринами, яким дозволяють купатися у водоймах разом з людьми.

Флюороз – це хронічне захворювання може виникнути в результаті тривалого вживання води з високим вмістом фтору.

Тому, для приготування їжі обов'язково використовуйте перевірену питну воду, застосовуйте термообробку (варіння, смаження, запікання). Овочі та фрукти ретельно мийте кип'яченою водою, потім обдавайте окропом. 

У разі підозри щодо розвитку ознак інфекційних захворювань (підвищення температури тіла, лихоманка, запаморочення, головний біль, болі у животі, нудота, пронос, нежить, кашель, пожовтіння шкіри, склер очей, висипи на тілі) терміново зверніться за медичною допомогою, не допускайте самолікування, тому що перебіг багатьох інфекційних хвороб змінний і може бути незвичним.

Бережіть себе та своїх рідних!