Компаніївка
Переглядів: 286

Безробітним Кіровоградщини розповіли про можливість безкоштовного здобуття професій у Харкові

 

Сьогодні, 09 березня, для шукачів роботи Кіровоградщини відбулась онлайн-презентація Державного навчального закладу «Харківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості». Участь у вебінарі узяли понад 80 безробітних.

Старший майстер навчального закладу Наталія Мандрієвська розповіла учасникам заходу про те, що у Харківському центрі професійно-технічної освіти пропонують стислі терміни навчання, розраховані на різні вікові категорії населення, сучасну матеріально-технічну базу, гнучкі навчальні плани та програми, групову та індивідуальну форми навчання, можливість навчання на базі підприємства без відриву від виробництва.

«Ще нещодавно у нашому навчальному закладі можна було здобути 34 ліцензовані професії, а також пройти навчання на курсах цільового призначення під замовлення роботодавців за більше ніж 20-ма напрямами. Наразі ми пропонуємо навчання вже за 37 професіями. Для наближення умов навчання до потреб сучасного виробництва, до викладання дисциплін залучаються найкращі викладачі та майстри виробничого навчання з великим практичним та педагогічним досвідом роботи. Стратегічною метою Харківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості є якісне професійне навчання населення, забезпечення соціально-побутових умов проживання слухачів у гуртожитку, організація виробничої практики на провідних підприємствах регіону, сприяння працевлаштуванню та подальшому закріпленню випускників на робочих місцях», – зазначила Н. Мандрієвська. 

У своїй діяльності центр приділяє особливу увагу наданню освітніх послуг соціально-незахищеним верствам населення, особам з інвалідністю, молоді тощо. Крім того, навчальний заклад організовує курси з підвищення кваліфікації для вчителів за напрямом «Створення персонального інформаційно-освітнього простору сучасного педагога», під час якого вчителі здобувають навички використання онлайн платформ для дистанційного навчання, досліджують інструментарій платформи Zoom та можливості використання Google сервісів в освітньому процесі.

Також Н. Мандрієвська розповіла безробітним про те, хто може стати слухачами центру професійно-технічної освіти:

  1. працівники підприємств, установ та організацій за кошти юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;
  2. безробітні громадяни, які перебувають на обліку в центрах зайнятості України, за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття;
  3. інші громадяни України за власні кошти.

«В умовах сьогодення професійна підготовка кваліфікованих робітників у закладах освіти державної служби зайнятості орієнтується на результат. Організація професійної підготовки кваліфікованих робітників на замовлення роботодавців – є одним із пріоритетних векторів роботи центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Такий формат співпраці, по-перше, сприяє побудові найбільш оптимальної освітньої траєкторії для здобувачів освіти, і, по-друге, здатний, у повній мірі, забезпечити потреби підприємств у кваліфікованих кадрах будь-якої галузі», – зауважив наостанок заступник директора Кіровоградського обласного центру зайнятості Богдан Стоян.