Компаніївка
  • Головна
  • Регуляторна діяльність
  • Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на території Компаніївської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області

Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на території Компаніївської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області

КОМПАНІЇВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

ПРОЕКТ РІШЕННЯ

__________ сесії селищної ради

восьмого скликання

від  ___ __________ 2022 року                                                   № ____

смт Компаніївка

Про встановлення ставок та пільг із

сплати земельного податку на території Компаніївської селищної ради Кропивницького

району Кіровоградської області

Відповідно до підпункту 35 пункту 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997 № 280/97-ВР, Податкового кодексу України від 02.12.2010 N 2755-VI, Закону України "Про засади Державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності" від 11.09.2003 № 1160-ІV зі змінами та доповненнями, з метою ефективного використання земельних ресурсів та наповнення місцевого бюджету,

селищна рада

ВИРІШИЛА:

  1. Установити на території Компаніївської селищної ради земельний податок за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку, яких проведено, а також за земельні ділянки нормативну грошову оцінку, яких не проведено.
  2. Платниками податку визначити осіб відповідно до статті 269 Податкового кодексу України.
  3. Об’єктами оподаткування визначити відповідно до статті 270 Податкового кодексу України.
  4. Базу оподаткування визначити згідно статті 271 Податкового кодексу України.
  5. Встановити ставки земельного податку на території Компаніївської селищної ради для фізичних та юридичних осіб згідно з додатком № 1.
  6. Порядок обчислення податку на землю здійснювати відповідно до статті 286 Податкового кодексу України.
  7. Податковий період визначити відповідно до статті 285 Податкового кодексу України.
  8. Строк та порядок сплати податку за землю встановити відповідно до статті 286 Податкового кодексу України.

Встановити пільги зі сплати земельного податку фізичним та юридичним особам на території Компаніївської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області відповідно до пільг для фізичних та юридичних осіб, наданих відповідно до пункту 282.1 статті 282 Податкового кодексу України, із сплати земельного податку.

  1. Доручити виконавчому комітету Компаніївської селищної ради здійснити заходи щодо відстеження регуляторного акту рішення Компаніївської селищної ради «Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на території Компаніївської селищної ради Кропивницького району Кіровоградської області».
  2. Оприлюднити рішення в засобах масової інформації, на офіційному сайті Компаніївської селищної ради та/або в інший можливий спосіб.
  3. Дане рішення набирає чинності з 01. 01. 2023 року.
  4. Контроль за повнотою справляння, правильністю його обчислення і своєчасністю сплати до місцевого бюджету за землю на території Компаніївської селищної ради здійснюється податкової інспекції Головного управління ДФС у Кіровоградській області.
  5. Платники цього податку несуть відповідальність за невиконання або неналежне виконання податкового обов’язку відповідно до Податкового кодексу України.
  6. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію селищної ради з питань планування, фінансів, бюджету, інвестицій та соціально-економічного розвитку.

Селищний голова                                                Олександр МАСЛЮКОВ

 

Додаток 1

Додаток 2

Додаток 3