Компаніївка
Переглядів: 735

При виплаті доходів нерезиденту необхідно подати податкову декларацію з податку на прибуток підприємств.

Відповідно до змін внесених Законом України від 16 січня 2020 року №466 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» юридичні та фізичні особи – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, фізичні особи – підприємці та фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, є платниками податку на прибуток підприємств при виплаті доходів (прибутків) нерезиденту з джерелом їх походження з України.
Для таких суб’єктів господарювання у разі виплати доходів нерезидентам змінами до п. 137.5 ст. 137 Податкового кодексу України, які набирають чинності з 01 січня 2021 року, передбачено застосування річного звітного періоду з податку на прибуток підприємств.
Таким чином, при виплаті доходів нерезидентам у 2020 році юридичні та фізичні особи – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, фізичні особи – підприємці та фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, подають за звітний 2020 рік декларацію з додатком ПН, у якому відображають такі доходи нерезидентів та відповідні суми податку.

 

Новоукраїнське управління ГУ ДПС у Кіровоградській області