Компаніївка
Переглядів: 620

Дохід, отриманий від продажу одного автомобіля протягом звітного року, не оподатковується

Новоукраїнське управління ГУ ДПС у Кіровоградській області нагадує, що згідно з п.п.164.2.4 п.164.2 ст.164 ПКУ до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) включається частина доходів від операцій з майном.
Відповідно до абзацу третього п.173.1 ст.173 ПКУ дохід від продажу (обміну) легкового автомобіля, мотоцикла, мопеда визначається виходячи з ціни, зазначеної у договорі купівлі-продажу (міни), але не нижче середньоринкової вартості відповідного транспортного засобу або не нижче його оціночної вартості, визначеної згідно із законом (за вибором платника ПДФО).
Дохід, отриманий платником ПДФО від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року двох та більше об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, підлягає оподаткуванню за ставкою 5 відсотків.
Водночас, дохід, отриманий платником податків від продажу (обміну) протягом звітного року лише одного об’єкту рухомого майна не підлягає оподаткуванню, у такому випадку подавати річну декларацію про майновий стан і доходи не потрібно.

Новоукраїнське управління ГУ ДПС у Кіровоградській області