Компаніївка
Переглядів: 610

Адвокатка системи БПД допомогла жінці врятуватись від домашнього кривдника

Адвокатка системи БПД допомогла жінці врятуватись від домашнього кривдника

Марина протягом тривалого часу змушена була терпіти насилля над собою, майже не зверталася до лікарів. Дуже боялася свого колишнього чоловіка. З часом чоловік ставав все більш агресивнішим. Після чергового жорстокого побиття жінка була вимушена звернутись до лікарні та поліції.

Колишнього чоловіка це не зупинило. Він  викрав у Марини ключі від квартири, вночі, прокравшись до її ліжка,  накинувся на неї і почав спочатку душити, потім бити, розірвав їй рота та зламав ніс. Як наслідок жінка декілька разів втрачала свідомість, а коли приходила до тями то бачила, що син намагався викликати поліцію і швидку, але колишній чоловік цього не дав зробити, вибивши телефон з рук дитини.

Після цього випадку Марина звернулась до фахівців Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Їй призначили адвокатку – Анастасію Шепеленко.

«Останнє, що пам’ятала жінка, по приїзду поліції, це те, що дуже боліла голова від удару, коли колишній чоловік тягнув її за ногу по вулиці до своєї квартири. Наслідком всього цього був струс головного мозку, переломи кісток, гематоми м’яких тканин голови та множинні садини та гематоми на тілі. За цим фактом було порушено кримінальну справу», – розповіла адвокатка.

Провівши кропітку роботу по збиранню та підтвердженню доказів,  Анастасія Шепеленко, щоб захистити жінку від кривдника, склала до суду заяву про видачу обмежувального припису.

«Видача обмежувального припису, а саме заборона перебування в місці проживання чи роботи заявника або будь-якого іншого місця проживання чи роботи, та особисто чи через інших третіх осіб розшукувати особу, переслідувати її та в будь-який спосіб спілкуватися з нею – може врятувати життя», – Анастасія Шепеленко.

Кіровський районний суд видав обмежувальний припис, в якому визначив тимчасові обмеження прав строком на шість місяців, заборонивши наближення на 100 метрів до місця проживання чи перебування заявниці, а також інших місць її частого відвідування.