Компаніївка
Переглядів: 304

До відома громадян!

2d9c6ec24bc1fb99260bf12d63333c7c LЗа інформацією, наданою Компаніївським районним відділом Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області в рамках масмедійного проєкту «СТОП Фальсифікат», оприлюднюємо результати масштабного моніторингу масла солодковершкового.

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів повідомляє, що у рамках проєкту масмедійного проєкту «СТОП Фальсифікат» були відібрані зразки масла солодковершкового у торгових мережах у чотирьох регіонах України: Сумах, Черкасах, Новій Одесі (Миколаївська область) та в Калуші (Івано-Франківська область).
Усього було відібрано 77 зразків масла (231 пачка). Із загальної кількості по 77 пачок масла було відправлено до двох лабораторій на дослідження (Центральної випробувальної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Київській області та Державного підприємства «Укрметртестстандарт»). Ще 77 залишились у експертів, як контрольний/арбітражний зразок.
Відповідно до етикетки, відібрані зразки масла були представлені 30-ма виробниками (28 – українських, 2 – німецьких).
За результатами лабораторних досліджень встановлено, що 16 відібраних зразків масла – фальсифікат (Суми – 3 зразки; м. Нова Одеса – 2; Черкаси – 3; м. Калуш – 8).
Встановлено факти невідповідності виробництва та обігу масла солодко вершкового операторами ринку:
 ТОВ "Миколаївмолпром",
 ТОВ "Фірма Апрель",
 ТОВ "Титан",
 ТОВ "Таврія-В",
 ТДВ "Івано-Франківський місьмолзавод",
 ТМ "Наш Продукт",
 ДТ "Старокостянтинівський молочний завод",
 ТОВ "Богодухівський молзавод",
 ТОВ "Інтер-мол"