Компаніївка
Переглядів: 331

Всесвітній біг миру заради гармонії

IMG 2607

11 вересня в Києві в День фізичної культури і спорту та з нагоди відкриття Європейського тижня спорту стартував Всесвітній біг миру заради гармонії - глобальна естафета, що прагне сприяти дружбі між народами і взаєморозумінню. Як символ гармонії, бігуни несуть палаючий факел, передаючи його від руки до руки подорожуючи понад 100 країнами світу. Всесвітній біг миру заради гармонії створений не для заробляння грошей або підтримки різних політичних сил, а для намагання викликати почуття доброї волі серед людей в усьому світі. Кожна людина може взяти участь у естафеті: спортсмени та не спортсмени, молоді та літні люди. У кожного є можливість пронести факел декілька кроків або кілометрів маршрутами естафети.

В Україні Всесвітній біг миру заради гармонії проводиться з 1991 року. За цей час його учасники подолали близько 55 000 км у всіх областях нашої країни. Палаючий факел тримали понад 380 000 наших співвітчизників. Естафета сприяє популяризації здорового і активного способу життя шляхом залучення всіх, хто бажає до активних занять фізичною культурою і спортом та зміцнює дружбу, взаємоповагу і порозуміння серед громадян України. Загалом планується подолати близько 650 км теренами Київської, Черкаської, Кіровоградської, Миколаївської, Дніпропетровської, Херсонської областей України та м. Києва з 11.09.21 по 19.09.21.

IMG 2623

14 вересня маршрут фізкультурно-оздоровчого заходу проходив територією Компаніївської ТГ і бігуни охоче завітали до Компаніївки, де їх зустрів селищний голова Олександр Маслюков. Відбулось невимушене спілкування, у ході якого учасники пробігу розповіли про мету та маршрут естафети. Директор КЗ "Центр фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх" Юлія Стеценко познайомила гостей з історією селища, нашими видатними земляками та іншими цікавими фактами. По закінченню зустрічі учасникам забігу побажали сили, витримки та вдалого фінішу.

IMG 2620

Фінішуватимуть українці 18 вересня в Херсоні з нагоди 243-ої річниці засування міста.

IMG 2649

IMG 2633